De allerleukste salontafels op dit moment + deze tafel hebben wij gekozen!

salontafels

Een salontafel of salontafels, is iets wat niet kan ontbreken in je interieur. Bijna iedereen heeft er wel één pronken in zijn of haar woonkamer. In ons huis komt er ook één te staan, die ik ook met je ga delen in dit artikel. Maar wat zijn de leukste salontafels op dit moment? Ik heb mijn favorieten op een rijtje gezet en hopelijk geef ik je hiermee ook wat inspiratie.

Ronde salontafel

Een ronde salontafel is op dit moment heel populair. Je ziet dat veel mensen ook kiezen voor niet één, maar twee of drie salontafels. Deze tafeltjes zijn goed samen te combineren en je kunt ze ook vaak in een set kopen. Zelf had ik graag een ronde boomstamtafel willen hebben. Helaas is mijn vriend geen fan, dus het feest gaat niet door.

Marmeren salontafel

Oh dit is iets wat ik ook wel in huis had willen hebben. Sowieso vind ik marmer een heel mooi en luxe effect geven in je interieur. Als je daar dan een mooie tafel van hebt, ja dat is natuurlijk geweldig. Wel denk ik dat zo’n tafel gevoelig is voor onder andere vingerafdrukken. Toch had ik er stiekem wel zo’n salontafel willen hebben. Jammer genoeg is mijn vriend er niet zo weg van en je moet toch samen een beslissing maken.

Robuuste salontafel

Wat ik ook prachtig vindt is een robuuste salontafel. Je kan het een beetje vergelijken met een boomstamtafel, alleen is deze wat strakker afgewerkt. Het houtwerk is dan robuust en vaak heb je dan metalen poten. Ik vind dat grove en stoere heel tof en in ons interieur komt dit ook goed tot ons recht. Zelf hebben wij voor een iets minder grove variant gekozen. Al had ik zo’n salontafel ook ontzettend gaaf gevonden.

Glazen salontafel

Iets wat je ook regelmatig ziet is de glazen salontafel. Op Instagram zie ik deze variant steeds vaker terugkomen en ik moet zeggen, ik vind het tof. Deze glazen tafels zie ik vaak met mooie tafelboeken, bloemen en mooie beeldjes en kaarsen. De enige reden dat wij zo’n tafel niet hebben, is omdat ik het niet zitten om continu te gaan schoonmaken.

Onze salontafel

Iets wat ik nooit gedacht te gaan doen, heb ik toch gedaan. Een salontafel kopen in een serie? No way! Toch hebben wij dit gedaan. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik denk dat het gaaf gaat staan. Mocht het toch niet mooi staan, dan kopen we een andere en zetten we de huidige tafel ergens anders neer. Wij hebben namelijk een dressoir, eettafel en vitrinekast van een dezelfde serie. De eettafel gaat nog iets donkerder worden, omdat wij die gaan aflakken voor o.a. bescherming. De salontafel is vierkant en het hout is eikenhout. De vloer is ook eikenhout en die gaat drie tinten donkerder worden. Ik ben ook heel benieuwd hoe die straks staat in het interieur en of het een mooi geheel gaat worden.

Wat voor soort salontafel heb jij in huis staan?

*Dit artikel betreft een samenwerking

Share:

4 Reacties

 1. 26 september 2020 / 10:54 pm

  Leuk artikel! Deze serie is wel echt heel tof hoor 🙂

  Ik heb een tijdje niet meer mijn favoriete bloggers gevolgd. Puur door alle drukte van de afgelopen tijd haha.

  Gelukkig nu weer wat rustiger. <3

  Liefs
  X

  • byrosann
   Auteur
   7 oktober 2020 / 9:13 am

   Wat fijn dat je het nu weer wat rustiger hebt! Nu heb ik het juist druk haha!

  • byrosann
   Auteur
   7 oktober 2020 / 9:13 am

   Ik ben ook heel benieuwd hoe het straks in ons huis staat! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.