Sinds ik op mezelf woon, sta ik met grote regelmaat in de keuken nieuwe recepten te proberen. Zo heb ik ook een Appel Crumble recept gevonden die echt fantastisch lekker is. Bovendien is het makkelijk en staat het binnen een half uur op tafel. Ik eet de Appel Crumble met mijn kwark, maar je kan hem ook zeker met een paar bolletjes ijs eten. Het is namelijk net alsof je een appeltaart aan het eten bent. Heb ik je al een beetje nieuwsgierig kunnen maken? Lees dan snel verder!
Ik hou echt van lekker eten en ik probeer telkens nieuwe dingen uit. Als ik dan een recept heb gevonden, dan gebruik ik vaak alleen de basis. Het is juist des te leuker als je het recept eigen maakt. Smaken verschillen nou eenmaal en hoe fijn is het als je de ingrediënten kan aanpassen naar hoe je zelf wilt?
Wat heb je nodig voor 3 personen?
- 2 Kanzi appels
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram havervlokken
- 25 gram kokosolie
- 2 eetlepels honing
- kaneel op gevoel (hoe meer hoe beter)
- 1 theelepel vanille extract
Zo maak je het Appel Crumble recept:
- Verwarm de oven voor op 175 / 180 graden
- Schil de appels en snij ze vervolgens in kleine stukjes.
- Meng de appelblokjes met de kaneel in een aparte kom.
- Verdeel de andere ingrediënten in weer een andere kom. Kneed alles goed met je handen door elkaar en wrijf het tussen je vingers tot je van die kleine stukjes hebt.
- Schep de appelblokjes in een ovenschaal en verdeel ze gelijkmatig.
- Verdeel ook de Crumble gelijkmatig over de appel.
- Bak de Appel Crumble in 30 minuten in de oven. Check aan het einde of je de de Appel Crumble mooi bruin ziet worden. Is dit niet het geval? Zet ze dan nog 10 minuten langer in de oven.
- Serveer dit heerlijke goedje met een bakje kwark of met ijs! Het is alsof je een appeltaart aan het eten bent jum!
Zoals je ziet is het een heel makkelijk recept om te maken. De ingrediënten zijn gebaseerd op ongeveer drie personen. Met één zo’n landing kan ik namelijk drie dagen vooruit. Het allerlekkerste is de Appel Crumble als die net uit de oven komt. Geserveerd met kwark of een (paar) bolletje ijs, YUM!
Ik ben het helemaal met je eens wat betreft de hoeveelheid kaneel, haha! Ik ben zelf alleen bekend met de variant met een ongezondere crumble.
Audrey onlangs geplaatst…Geen gezichtsverzorging gebruiken: waarom ik heel weinig cosmetica gebruik
Auteur
Ja echt he, love kaneel haha! Deze is ook echt heel erg lekker!
Ik kende van de apple crumble alleen de variant met een flinke lading suiker, waardoor ik het dus eigenlijk nooit maakte. Zo is het zeker veel gezonder!
Giovanna Jansen onlangs geplaatst…7 dingen om deze week te doen #4