7 makkelijke tips om geld te besparen (ook met een klein budget)

Geld te besparen

Geld is iets wat mij vooral de afgelopen drie jaar enorm heeft bezig gehouden. De reden was natuurlijk omdat wij een huis wilden kopen en bovendien moest er gewoon gespaard worden. Zit je zelf ook in een situatie waarin je geld moet sparen en je weet niet hoe? Ik geef 7 tips om makkelijk geld te besparen!

Je eten en drinken van huis meenemen ipv kopen

Waarom zou je elke dag of een paar keer in de week eten en drinken kopen, als je het thuis ook hebt. Dit is denk wel de makkelijkste manier om geld te besparen. Deze tip pas ik zelf ook regelmatig doe en ik merk dat ik daadwerkelijk geld bespaar. Ik maak elke dag mijn eten de avond van tevoren klaar, zodat ik precies weet wat ik ga eten die dag. Dit zorgt ervoor dat ik op het werk geen eten koop en dat is juist wat we willen.

Abonnementen die je niet gebruikt opzeggen

Iets waarmee je ook geld kan besparen is abonnementen opzeggen die je niet meer gebruikt. Vaak is het gemakzucht dat je een abonnement op iets laat lopen. Want misschien heb je het nog wel nodig? Hierdoor betaal je elke maand onnodig geld aan iets wat je niet gebruikt. Ontzettend zonde! Dus opzeggen die handel!

Jezelf een budget opleggen

Jezelf een budget opleggen is iets wat voor mij ontzettend goed werkt. Hierdoor geef ik niet teveel geld uit en weet ik wat ik elke maand of week mag en kan uitgeven. Ik ben namelijk heel gevoelig voor impulsaankopen en met een budget is dat beter in de hand te houden.

Investeer in een mooie waterfles

Voordat ik een mooie waterfles in mijn bezit had, nam ik elke dag een flesje mee als ik weg ging. Dit kost ten eerste geld en ten tweede is het ook nog eens ontzettend slecht voor de natuur. Daarom is het beter om te investeren in een waterfles die je telkens kan navullen. Zelf heb ik al ruim twee jaar een waterfles en ik ben er nog steeds heel blij mee. De mijne is van 24Bottles en heb ik gekocht bij de Bijenkorf.

Koop dan ook gelijk een koffiemok (duurzaam)

Ik schrijf een artikel over geld besparen en ik spoor je aan om wat te kopen haha! De reden hiervoor is dat het eenmalige investeringen zijn en dat je er daarna geld mee bespaar en er langer mee doet. Koffie meenemen van huis kan gemakkelijk in een koffiemok die je daarna in de vaatwasser stopt of af kan wassen. Zo heb je s’ochtends je bakkie koffie of thee en op de terugweg kan je de bijvullen op je werk. Op deze manier hoef je onderweg niks te kopen, want je hebt al een eigen koffiemok. Dit is overigens ook weer een milieuvriendelijke oplossing.

Stop met kleding kopen voor drie maanden

Is kleding kopen je valkuil? Doe dan een challenge en koop drie maanden geen kleding meer. Ik heb dit gedaan en dit heeft mij zoveel geld bespaard! Mocht je drie maanden nou te lang vinden? Probeer dan eens een maand om geen kleding te kopen. Je portemonnee wordt er in ieder geval een stuk gelukkiger van.

Werk met een weekmenu

Elke dag uit je werk of school langs de supermarkt voor avondeten? Oh en je ziet ondertussen nog meer lekkere dingen en die neem je gewoon mee? Zo zonde. Je bent op deze manier geld kwijt aan dingen die je vaak niet nodig hebt. En misschien koop je wel wat extra’s omdat je honger hebt op het moment van boodschappen doen. Als je met een weekmenu werkt, weet je precies wat je elke dag gaat eten en haal je niet onnodige dingen in huis. Wij doen dit ook en ik moet zeggen dat je veel minder geld kwijt bent dan dat je impulsief boodschappen gaat doen.

Deze tips om geld te besparen pas ik zelf ook toe in het dagelijks leven. Op o.a. deze manier heb ik in twee jaar tijd € 20.000 euro gespaard. Alleen maar omdat ik wat dingen veranderden in mijn dagelijks patroon. En als ik het kan, dan kan jij dat ook!

Wat doe jij om geld te besparen?

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.