7 leuke dingen om te doen in de lente

Lente

Op 21 maart begin de lente weer en dat is iets waar ik ontzettend naar uitkijk. Eindelijk weer die fijne warme dagen die eraan komen, de vogeltjes die fluiten en de natuur die weer tot leven komt. Heerlijk vind ik dat! Met de lente in aantocht zijn er ook weer veel leuke dingen om te doen en ik heb in dit artikel een paar op een rijtje gezet.

Varen op een lichtjesboot met ondergaande zon

Dit is iets wat ik echt heel graag wil doen! Het lijkt mij zo tof als het schemert en de zon langzaam onder gaat, op een lichtjesboot te zitten. Muziekje aan, drankje erbij en fijne mensen om je heen. Klinkt fijn toch?

Picknicken in een park

Lekkere hapjes maken, drankjes mee, muziekje erbij en genieten maar. Dit lijkt mij zo leuk om te doen!

Maak een wandeling

Ik woon in een dorp en het is dan heel fijn om een wandeling te maken. Waarom? Al dat groen om je heen, de rust en de geur van lente, heerlijk!

Hou een fijne schoonmaak in je huis

Dit vind ik altijd heel fijn om te doen als het mooie weer er weer aan komt. Alle ramen gaan open en ondertussen met een fijn muziekje de boel schoonmaken. Het is allemaal gewoon net wat fijner als het lente is.

Koop bloemen en fleur je huis op en geef jezelf het ultieme lente gevoel

Bloemen doen het altijd goed. En wat geeft nou een beter lente gevoel dan mooie verse bloemen in je huis? De geur van een prachtig boeket en het zien daarvan.. Daar krijg je toch spontaan een blij gevoel van?

Maak een lente afspeellijst op Spotify

Met allemaal muziek waar jij een vrolijk gevoel van krijgt. Zodra het weer kouder gaat worden, heb jij door middel van muziek altijd nog een fijn lente gevoel.

Zorg ervoor dat je kledingkast lente proof is

Zodra het lekker weer aan het worden is, betekent dat het weer blote benen weer is. Die warme truien heb je niet meer nodig, dus verruil je winter garderobe voor je lente/zomer garderobe.

Dit was mijn lijstje alweer en ik kan echt niet wachten tot er weer zonnige en warme dagen zijn. Ik merk ook echt aan alles dat ik er behoefte aan heb en gelukkig hoeven we niet meer zo lang te wachten.

Weet jij nog wat leuks om te doen in de lente?

Share:

10 Reacties

 1. 11 maart 2020 / 10:18 am

  Varen op een lichtjesboot klinkt heel erg leuk! Ik ga eens kijken waar je dat allemaal kan doen ๐Ÿ˜€
  En dit weekend ga ik mijn kledingkast onder handen nemen.

  • byrosann
   Auteur
   11 maart 2020 / 4:14 pm

   Ja leuk!! Ben benieuwd waar jij gaat varen! Ik ga het ook heel snel doen! ๐Ÿ˜€

 2. 11 maart 2020 / 11:46 am

  Oeh die lichtjesboot klinkt gezellig. Ik kijk mega uit naar de lente!

  • byrosann
   Auteur
   11 maart 2020 / 4:11 pm

   Het lijkt mij ook zo leuk om te doen een lichtjesboot! ๐Ÿ˜€

 3. 11 maart 2020 / 10:05 pm

  Oooooh ik kijk ook ZO uit naar de lente. Laatst rook het er eventjes een beetje naar, en toen dacht ik: eindelijk!!! Maar vervolgens regent het verdorie weer de hele week.. Wat heb je een leuk lijstje geschreven; ik wil hier echt heel veel ook echt van gaan doen. Vooral gewoon lekker veel naar huis weer – de zon in mijn gezicht! Liefs, Stella.

  • byrosann
   Auteur
   17 maart 2020 / 11:27 am

   Ohhh ja dat heb ik ook, ruik regelmatig de geur van de lente. Ik geniet er echt van dat alles weer tot bloei komt.

 4. 12 maart 2020 / 10:59 am

  Wat een leuke tips! Ik heb zoveel zin in de lente. Ik word nu al helemaal blij van de paar zonnestralen die doorkomen. Lijkt me รผberhaupt al fijn om even buiten te kunnen zitten of door het bos te wandelen ๐Ÿ™‚
  Claire onlangs geplaatst…Vertellis Chapters review | Selfcare dagboekMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   17 maart 2020 / 11:54 am

   Ik ben toevallig gisteren naar het bos geweest en daar heb ik zo enorm van genoten. Die heerlijke typische bos geur was er en die fijne temperatuur. Zo fijn!

  • byrosann
   Auteur
   17 maart 2020 / 12:01 pm

   Dit heb ik zelf ook hoor! Laat de lente en mooie dagen maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.