7 dingen waar ik nou echt trots op ben

rollercoaster afgelopen maanden

Trots zijn op jezelf is iets wat mag en eigenlijk ook niet meer dan normaal is. Iedereen heeft wel dingen in zijn of haar leven waar die echt trots op is. Ik heb dat ook. Vandaag deel ik daarom 7 dingen waar ik nou echt trots op ben.

 1. Stoppen met roken. Twee jaar geleden heb ik de stap genomen om te gaan stoppen met roken. Iets waar ik nog steeds heel trots en dankbaar voor ben. Sindsdien heb ik ook nooit meer een sigaret aangeraakt en het stoppen ging mij goed af. Na een week of twee kon ik al in een ruimte zijn waar mensen aan het roken waren. Ik realiseerde mij dat ik sterker ben dan ik denk en dat ik veel aan kan.
 2. Een huis kopen. Iets waar ik ook heel trots op ben, is dat ik een huis heb gekocht samen met mijn vriend. Nog steeds vind ik dit onwerkelijk en het besef is er nog niet helemaal. Toch hebben wij maar mooi een huis gekocht.
 3. Sparen. Vroeger gaf ik geld uit als water en zat het woordje sparen niet in mijn woordenboek. Toch heb ik geleerd om met geld om te gaan en heb ik veel kunnen sparen. Nog steeds spaar ik elke maand een hoop geld en daar ben ik trots op.
 4. Een stabiele baan hebben. Oh wat ben ik hier dankbaar voor zeg! Al bijna vier jaar werk ik bij het allerleukste bedrijf van Nederland en ik heb het enorm naar mijn zin. Ik werk vier dagen per week op kantoor en ik ben zo trots dat ik deze baan heb.
 5. Mijn blog begonnen. Voordat ik deze website had, heb ik jaren geblogd op een andere site. Na een tijd haalde ik daar geen voldoening meer uit en besloot ik om daarmee te stoppen. Het heeft anderhalf jaar geduurd, voordat het weer begon te borrelen bij mij. Begin september was mijn blog alweer 1 jaar oud en daar ben ik enorm trots op. Trots dat ik de stap heb gezet om mijn grootste passie achterna te gaan.
 6. Mezelf zijn op persoonlijk gebied. Ik wil niet zeggen dat ik nooit mezelf ben geweest, want dat is niet zo. Wel heb ik jarenlang niet echt mijn eigen mening gehad en was ik druk bezig met iedereen te pleasen. Twee jaar geleden was ik daar opeens zo klaar mee. Mijn mond ging open, ik kwam voor mezelf op en durfde vaker nee te zeggen. Fair enough, ik ben echt wel fel geweest in die periode. Maar ik had het nodig om mezelf los te breken uit een jarenlange patroon. Nu kan ik oprecht zeggen dat ik blij ben met wie ik ben geworden. Ik heb de liefste vriendinnen om mij heen, een geweldige vriend en de leukste familie.
 7. Mezelf zijn op fashion gebied. Kleding en mezelf uiten via kleding is iets wat ik altijd al leuk heb gevonden. Vroeger droeg ik vaak trendgevoelige kleding, wat ik na een tijdje niet meer droeg. Sinds ik mezelf richt op slow fashion is er een hele nieuwe wereld voor mij open gegaan. Ik draag nu kleding die ik echt leuk vind, investeer in fijne basics en heb een aantal uitgesproken items. Door alles met elkaar te combineren heb ik het gevoel dat ik mezelf goed kan uiten.

Dit waren de 7 dingen waar ik nou echt trots op ben. Het is zo goed en fijn om hier soms bij stil te staan. Soms heb ik het gevoel dat de tijd voorbij vliegt en dat het allemaal heel snel gaat. Daarom is het goed om even te bedenken waar je allemaal trots op ben.

Waar ben jij echt trots op?

Share:

6 Reacties

 1. 27 september 2020 / 8:43 am

  Mooie lijst! Jezelf zijn is zo belangrijk. Fijn dat jij dat bent op persoonlijk en fashion gebied. Ik ben trots op dat ik al die maanden met kanker heel positief bleef en dat ik weer ga studeren (en hopelijk over drie jaar mijn schakelprogramma en master heb afgerond).
  Marloes onlangs geplaatst…7 ideeën voor een vegetarische maaltijdMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   7 oktober 2020 / 9:15 am

   Ik vind je echt een power vrouw en daar mag je zo trots op zijn!

  • byrosann
   Auteur
   7 oktober 2020 / 9:14 am

   Woehoee, wat tof! Wat voor opleiding ga je doen? 🙂

 2. 29 september 2020 / 4:13 pm

  Wat een onwijs mooi en inspirerend lijstje! Ik ben trots op het feit dat ik er nog ben en nog elke dag de strijd aan ga met mijn mentale struggles. Ik ben trots op het feit dat mijn eigen boek uit gebracht gaat worden en op de stappen die ik zet mbt mijn eigen bedrijf.
  Ilona Wielinga onlangs geplaatst…Deze 8 dingen kan je zeggen tegen iemand met een depressieMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   7 oktober 2020 / 9:14 am

   Wauw, daar mag je ook zeker trots op zijn! Ik ben heel benieuwd naar je boek, wanneer ga je hem uitbrengen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.