7 dagen lang mijn stappen bijhouden met mijn Fitbit Versa 2

7 dagen lang mijn stappen bijhouden met mijn Fitbit Versa 2

In het kader van meer bewegen en fitter worden ben ik een uitdaging met mezelf aangegaan. Zeven dagen lang meer dan 7.000 stappen lopen. Iets wat voor mij wel haalbaar kan zijn. Ik werk op kantoor en het grootste gedeelte van de dag zit ik op een stoel achter mijn bureau. Na een werkdag haal ik als ik geluk heb net de 3.000 stappen. Daarom werd het tijd voor een challenge, zeven dagen mijn stappen bijhouden met mijn Fitbit Versa 2.

Onlangs heb ik de Fitbit Versa 2 cadeau gekregen voor mijn verjaardag. Hier kan ik heel goed mijn stappen mee tracken en ziet er ook nog eens tof uit. Elke dag is mijn goal om 6.000 stappen te lopen en dit is haalbaar voor mij. De 10.000 stappen vind ik echt wel lastig om te halen. Daarom heb ik voor deze uitdaging met mezelf afgesproken dat 7.000 stappen haalbaar kan zijn. Hier moet ik zeker wel mijn best voor doen en daar ga ik dan ook voor!

Woensdag 01-07 – 6.637 stappen

Stappen bijhouden

De eerste dag dat ik begon met deze challenge was op een woensdag. Ik werk op kantoor en soms vind ik het best wel lastig om meer te bewegen. Vooral als het een drukke dag is. Vandaag heb ik dan ook helaas niet de 7.000 stappen gehaald, maar wel mijn dagelijkse doel van 6.000 stappen.

Donderdag 02-07 – 7.006 stappen

Stappen bijhouden

Is het raar dat als je s’avonds in bed ligt en je ziet dat je nog maar 100 stappen moet lopen, je uit bed gaat en heen en weer gaat lopen om die stappen te halen? That’s me! Het ging eigenlijk heel de dag wel goed! Met mezelf had ik afgesproken dat ik aan het einde van de dag sowieso 3.000 stappen had gelopen. Dit was gelukt en daar was ik dan ook blij mee. S’avonds ging ik nog een half uur sporten en toen lag ik in bed en zag ik dat ik er nog ongeveer 100 moest. Tja dan wil ik het halen ook haha!

Vrijdag 03-07 – 6.456 stappen

Stappen bijhouden

Vandaag was ik optimistisch en ik had zin in deze dag. Mijn goal voor deze dag was om zoveel mogelijk stappen te lopen. Dit ging in het begin heel goed en ik was ervan overtuigd dat ik het zou halen. Helaas heb ik het op een paar honderd stappen niet gehaald en eerlijk gezegd frustreert mij dit ook. Ik ga een challenge aan om op zijn minst 7.000 stappen te lopen en dan lukt het niet. Volgende keer beter!

Zaterdag 04-07 – 10.465 stappen

Fitbit Versa 2

Yes! Dit is hoe het elke dag zou moeten zijn! Deze dag ging ik op pad met mijn zusje en we hebben kriskras door Gouda gelopen. Om 12 uur s’middags had ik namelijk al mijn dagelijkse doel bereikt van 6.000 stappen en het was pas begin van de middag! De rest van de dag ging ook heel goed en daardoor heb ik de 10.000 stappen kunnen halen.

Zondag 05-07 – 3.237 stappen

Fitbit Versa 2

Het was zondag en ik was lui. Dat is de enige verklaring die ik voor deze rampzalige stappen kan geven. Sterker nog ik heb sinds lange tijd een film gekeken in bed en daarna begonnen met een nieuwe serie. Ik heb genoten.

Maandag 06-07 – 4.461 stappen

Stappen bijhouden

Vandaag was het maandag en dat is voor mij mijn vrije dag. Heerlijk natuurlijk om op maandag vrij te zijn. Het enige nadeel is wel dat ik dan niet zoveel stappen maak op een dag. Dit was nog soort veel voor een maandag. Wel heb ik een work-out gedaan, dus dat compenseert het misschien wel weer een beetje toch?

Dinsdag 07-07 – 7.099 stappen

Fitbit Versa 2

Mag ik even trots zijn op mezelf dat ik mijn doel heb behaald voor vandaag!? Toen ik van werk naar huis ging, zat ik al op de 3.000 stappen en dat scheelt al een heleboel. S’avonds heb ik ook een work-out gedaan waarbij ik flink aan het springen en doen was. Uiteindelijk heb ik nog een paar keer heen en weer gelopen in mijn kamer om het te halen en daar ben ik blij mee.

Als ik het dan zo zie, dan ben ik best wel blij (op de zondag en maandag na dan) hoe ik het heb gedaan. Drie van de zeven dagen heb ik daadwerkelijk meer dan 7.000 stappen gelopen en twee dagen heb ik mijn dagelijkse doel van 6.000 gehaald. Het was een leuke challenge om te doen en ik heb er ook echt plezier in gehad. Mijn lieve vriendin Vera, van Face2Beauty heeft deze challenge onlangs ook gedaan. Ik kan je stiekem al verklappen dat ze het met een baby en een hond veel beter heeft gedaan!

Hoeveel stappen loop jij gemiddeld op een dag?

Share:

11 Reacties

 1. 10 juli 2020 / 8:48 am

  Je bent heel goed bezig! 7000 stappen is prima en jij doet er ook nog eens work-outs bij he, daar ben ik vet jaloers op.

  • byrosann
   Auteur
   14 juli 2020 / 4:37 pm

   Ik denk telkens als ik bezig ben, Veer haalt er 10.000, dat kan ik ook haha! Lukt dus nooit!

 2. 10 juli 2020 / 12:47 pm

  Haha, wat grappig! Ik vind het nogal wat stappen die je maakt. 6000 a 7000 stappen zijn echt veel! Daar kom ik vast lang niet aan. Ook wel tof dat je gelijk kan zien hoeveel calorieën je verbrand.

  • byrosann
   Auteur
   14 juli 2020 / 4:37 pm

   Het is ook echt super leuk om te zien! Maar ik moet wel zeggen dat ik er ook weleens flexibel in ben hoor haha!

 3. 10 juli 2020 / 2:37 pm

  Wauw goed bezig! Met mijn kantoorbaan kom ik echt nog niet misschien aan zoveel stappen, haha. Ik moet het echt hebben van eventuele oefeningen die ik thuis of in de sportschool doe (ALS ik ooit zin heb ….).
  Elke onlangs geplaatst…Skincare #shelfieMy Profile

 4. 11 juli 2020 / 1:45 pm

  Wat goeed! Ik vind het knap dat je, ondanks je kantoorbaan, nog zoveel stappen zet. Toen ik een half jaar stage liep op een kantoor haalde ik de 2000 stappen nog niet eens, denk ik. Leuk om dit zo voor jezelf bij te houden.
  Yaika onlangs geplaatst…Bij deze 5 shops vind jij de perfecte joggingbroekMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   14 juli 2020 / 4:35 pm

   Nou ik moet er ook wel bij zeggen dat ik best een obsessie ervoor heb hoor haha! Zo erg dat ik dus als ik al in bed lig, eruit ga om die extra stappen te zetten.

 5. 12 juli 2020 / 10:15 am

  Wat goed van je! Ik zou echt een voorbeeld aan je moeten nemen haha. Zelf ben ik niet zo’n fanatieke sporter. Dat gaat gepaard met momenten. :p

  Liefs
  X

  • byrosann
   Auteur
   14 juli 2020 / 4:35 pm

   Nou ik moet zeggen dat ik als anti sporter momenteel al anderhalve maand aan het sporten ben. Dit is echt een hele levensverandering voor mij haha!

  • byrosann
   Auteur
   14 juli 2020 / 4:33 pm

   Jeetje nondeju haha! Ik zou echt willen dat ik dat dagelijks haal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.