5 makkelijke tips om te minderen met plastic

Plastic is in ons leven iets geworden waar bijna iedereen wel gebruik van maakt. Want stel nou dat je in de supermarkt bij de kassa erachter komt dat je geen tasje bij je hebt? Het eerste wat er in je opkomt is misschien wel dat je een plastic tasje gaat kopen. Maar eerlijk, wat doe je ermee nadat je er gebruik van hebt gemaakt? Het is te gek voor woorden dat er zoveel plastic wordt gebruikt terwijl het allemaal zoveel duurzamer kan. Plastic klinkt als iets onschuldigs en simpels maar dat is het niet. Hier kan je lezen wat de effecten zijn van plastic op onze wereld. Tijd om hier verandering in te brengen en ik geef je vandaag vijf makkelijke tips zodat jij ook een steentje kan bijdragen.1. Stop met het kopen van plastic flesjes en investeer in een drinkfles van bijvoorbeeld 24 Bottles. Ik zweer bij deze flesjes en ik heb er al twee in mijn bezit. De flesjes zijn er in allerlei soorten kleuren en formaten en naast dat ze er heel leuk uitzien, is het ook goed voor het milieu. 

 

2. Neem je eigen (canvas) tas mee met boodschappen doen. Het is zo zonde en om eerlijk te zijn best stom als je boodschappen gaat doen en geen tasje meeneemt. Met afrekenen pak je dan snel nog zo’n plastic tasje, die je vervolgens daarna weer weggooit. Zonde toch? Ik heb verschillende canvas tassen en één grote. Die grote gebruik ik voor mijn boodschappen en het is niet alleen handig, het staat ook nog eens leuk!
3. Gebruik een netje voor als je fruit en groenten gaat kopen in een supermarkt. Als je op Google zoekt op ‘netje voor groenten en fruit’ zie je gelijk tig resultaten.
4. Doe je lunch in een bakje in plaats van je boterhammetjes in een boterhamzakje te doen. Sinds kort heb ik een lunchbox met verschillende vakjes. Ik neem op deze manier mijn brood, groenten, fruit en tussendoortje mee in één box. Op deze manier maak ik geen gebruik van een plastic zakje en in zo’n bakje is ook alles nog eens georganiseerd.
5. Vervang je plastic tandenborstel voor een houten tandenborstel. Hier bij ons thuis hebben wij bijna allemaal van zulke tandenborstels. Je hebt ze vaak in verschillende kleuren en ze zijn goed voor het milieu.
Het is helemaal niet moeilijk om te minderen met plastic en bovendien is het ook nog eens leuk om je ermee bezig te houden. Ik krijg er echt een goed gevoel van om minder plastic te gebruiken ik help de natuur zo een handje.
Ecomondo verkoopt allerlei alternatieven voor plastic. Check zeker hun site even, ik ben in ieder geval fan!

Hoe ga jij om met plastic?

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.