20 boeken in een jaar lezen challenge + update

lezen challenge

Vorig jaar leerde ik kennismaken met Goodreads. Hier kan je allerlei reviews lezen over boeken, bijhouden wat je gelezen hebt en boeken die je wilt lezen op een lijstje zetten. Ik had er al even niet op gekeken en begin van het jaar nam ik weer eens een kijkje. Ik zag dat je mee kon doen aan een lezen challenge en dat sprak mij gelijk aan. Zo gezegd zo gedaan en ik besloot dat ik in 2020 maar liefs 20 boeken wil gaan lezen. Een hele leuke uitdaging die ik graag aan wil gaan en vandaag vertel ik er wat meer over en geef ik een update.

Lezen challenge

Lezen is iets wat ik heel graag doe. Het is iets waarin ik mij helemaal in kan verliezen en net zoals mijn verschillende muzieksmaken, heb ik dat ook in boeken. Toch heb ik momenteel meer een voorkeur naar fantasie en lees ik ook graag een goede thriller. Omdat ik zoveel lees, leek het mij gewoon heel leuk om er een challenge aan vast te plakken. Ik zie het ook totaal niet als een opdracht of wat dan ook, nee lezen is iets wat bij mij hoort. Elk vrij uurtje dat ik heb, besteed ik dan ook heerlijk aan het lezen van een boek.

Waarom 20 boeken in een jaar lezen?

Op Goodreads kan je dus zelf bepalen hoeveel boeken je in een jaar wil lezen. Omdat ik veel boeken lees, leek 20 boeken lezen mij ook heel haalbaar. In de zomervakantie kan ik makkelijk twee boeken in een week lezen, dus 20 boeken in een jaar leek mij realistisch. Eerst wou ik er overigens 25 doen, maar dat leek mij net niet haalbaar. Mocht 20 boeken in een jaar tijd lezen mij makkelijk afgaan? Dan ga ik volgend jaar gewoon proberen om er 25 te lezen.

Oké, 20 boeken dus. Maar hoe pak je dat aan?

De meeste mensen die mij kennen weten dat ik best wel impulsief ben. Voordat ik een gedachte heb uitgesproken heb ik er bij wijze van al werk van gemaakt. Dus de lezen challenge keuze was heel snel gemaakt en nog dezelfde dag heb ik een lijst gemaakt van boeken die ik echt sowieso wou gaan lezen dit jaar. Bewust heb ik er ongeveer 10 opgeschreven, zodat ik nog ruimte had om andere boeken te lezen. Iets wat hoog op mijn lijstje stond, was de Harry Potter series (voor de 7e keer) opnieuw lezen. Alleen de Nederlandse versie heb ik al zo vaak opnieuw gelezen dat ik het nu in het Engels wou doen. Daarnaast staan er nog twee boeken van Outlander op de planning en had ik al twee boeken gelezen voordat ik de challenge had gemaakt. Toch telde dat ook mee, want het zijn wel boeken die ik heb gelezen.

Hoe ver ben ik met mijn lezen challenge?

Momenteel zitten we in april en heb ik net mijn laatste Harry Potter boek gelezen. Daarmee staat de teller nu op negen boeken en begin ik vandaag aan mijn tiende boek. Hier ben ik best trots op, maar ik weet dat de Outlander boeken eraan komen en dat zijn dikke boeken hoor! Gemiddeld zo’n duizend bladzijden per boek en de letters zijn ook vrij klein. Dit is natuurlijk niet erg, want ik verheug mij erop om verder te gaan met de Outlander series.

Binnenkort deel ik alle boeken die op mijn nog te lezen lijstje staan. Wellicht krijg je er inspiratie door om zelf ook meer te gaan lezen. Want lezen is niet alleen leuk voor je plezier, ik leer ook altijd wat van de boeken die ik heb gelezen. Of dat nou in mijn persoonlijke leven is, of educatief. Een boek is altijd leerzaam en je kan er altijd lessen uithalen.

Welk boek lees jij momenteel? Of welk boek wil je nog heel graag lezen?

Share:

11 Reacties

 1. Kirsty
  6 april 2020 / 1:30 pm

  Wat goed dat je al zo mooi op schema zit met de challenge! Ik lees ook heel graag, maar dat kun je denk ik ook wel zien aan mijn Goodreads account haha. Wel merk ik dat ik in deze tijden af en toe geen focus heb, omdat ik mij dan te druk maak om alles. Gelukkig lijkt het nu net weer iets beter te gaan en heb ik weer een boek uitgelezen. Momenteel ben ik bezig in The Burning Chambers van Kate Mosse, dat is historische fictie, maar ik lees ook heel graag (en veel) fantasy.

  • byrosann
   Auteur
   9 april 2020 / 3:36 pm

   Jaa ik volg je op Goodreads en er staan bij jou ook zulke leuke boeken tussen! Oeh ik ga gelijk The Burning Chambers opzoeken, lijkt mij ook heel leuk!

 2. 7 april 2020 / 4:08 pm

  Ik ben helemaal niet zo’n lezer. En eigenlijk ben ik ook een hele trage lezer. Maar Harry Potter lijkt me wel geweldig! Je gaat heel hard. Ik ben benieuwd welke boeken er nog voor je klaar liggen.

  • byrosann
   Auteur
   9 april 2020 / 3:36 pm

   Oh je gaat Harry Potter echt geweldig vinden! Ik zal binnenkort eens mijn boeken delen die ik nog wil lezen! 😀

 3. 8 april 2020 / 8:57 am

  Wat ben je goed aan het lezen! Ik probeer dit jaar ook wat meer leesboeken te lezen. Merk dat het me heel erg goed doet. Heb zelfs de e-reader van mijn ouders geleend zodat ik nu gratis boeken kan lezen, volgens mij heeft de bibliotheek namelijk gratis e-boeken online staan. Ideaal!
  Claire onlangs geplaatst…Fruit drogen in de voedseldroger | Tip & DIYMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   9 april 2020 / 3:37 pm

   Ik vind het ook zo fijn om te lezen! Het geeft mij ook vooral veel rust in mijn hoofd en dat vind ik echt prettig. Serieus!? Wat handig dat je gratis e-boeken dan kan lezen!

 4. 8 april 2020 / 1:26 pm

  Heerlijk, ik lees ook lekker veel nu. Ik houd ook erg van korte verhalen en poëzie, dat is een fijn ‘tussendoortje’. Ik ben na Harry Potter begonnen aan een boek over Wim Sonneveld dat ik vond ik een miniruilbieb. Ik ben echt opgegroeid met zijn cabaret, dus ik vind het leuk om meer over zijn leven te lezen. Het is wel geschreven in 1975, dus ik moet er wel even inkomen.
  Hermien – KouweKleren onlangs geplaatst…Tien culturele corona-initiatieven waar ik vrolijk van wordMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   9 april 2020 / 3:40 pm

   Ben je al bekend met Milk and Honey van Rupi Kaur? Dit is echt een prachtige gedichtenbundel!
   Het is zeker wat ‘ouderwetser’ geschreven als het uit 1975 komt? Wel heel leuk om zo wat meer over zijn leven te lezen! 😀

 5. 9 april 2020 / 8:51 am

  Ik heb zelf ook 20 boeken aangeduid als challenge. Heb er al 5 gelezen en ben bijna klaar met 6. Whoop whoop!

  Veel succes meid! You got this!

  • byrosann
   Auteur
   9 april 2020 / 3:40 pm

   Ohh lekker bezig jij! Welke boeken heb je al gelezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.