18 leuke dingen om te doen in de kerstvakantie (Corona proof)

18 leuke dingen kerstvakantie

De kerstvakantie staat weer bijna voor de deur. Dit jaar zal de vakantie anders zijn dan voorgaande jaren in verband met de Corona regels. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je je hoeft te vervelen. Ik heb 18 leuke dingen om te doen in de kerstvakantie op een rijtje gezet voor jullie. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

18 leuke dingen om te doen in de kerstvakantie

We hebben momenteel met een lockdown te maken. Daarom mag je niet meer dan twee gasten thuis ontvangen per dag en buiten is de toegestane groepsgrootte nog maar twee personen. Alsnog zijn onderstaande tips heel leuk om te gaan doen. Veel plezier met het lezen en uitvoeren ervan!

1. Wandelen met een koptelefoon op

Een lekker stukje wandelen in je omgeving is fijn om te doen. Doe een koptelefoon op en luister daarbij een fijn muziekje of een podcast.

2. Begin met waterverven

Als er iets wat mij altijd rustig maakt, dan is dat waterverven. Het is zo fijn om op te gaan in een kunstwerk die je zelf maakt.

3. Tijd vrij maken voor je hobby’s

In de kerstvakantie is het een mooie gelegenheid om tijd vrij te maken voor je hobby’s.

4. Wijn of bier proeverij at home.

Dit is niet alleen heel lekker om te doen, maar ook ontzettend gezellig. Nodig twee vrienden uit en maak er een leuke middag / avond van met heerlijke wijnen en bieren met wat lekkers erbij.

5. Of doe een frisdrank proeverij

Koop de gekste smaken en ga met een blinddoek om deze smaken testen. Hou een score bij en degene die wint krijgt een leuk pakketje.

6. Organiseer een spelletjes avond of dag

Zorg ervoor dat iedereen een leuk spel bij zich heeft en hou een spelletjes avond of dag. Iedereen neemt wat te eten mee en gegarandeerd dat dit een gezellige avond gaat worden.

7. Hou een pupquiz

Hoe leuk is het om een pupquiz te organiseren voor je vrienden of familie? Bedenk verschillende vragen voor diverse categorieën en je hebt een quiz!

8. Een boekenserie lezen

Als je net zo’n grote lezer bent als dat ik ben, dan is een boekenserie lezen iets voor jou! Vooral in vakanties vind ik het heerlijk om helemaal op te gaan in een fijne serie. Ben je nog opzoek naar een boekenserie? Check dan deze en deze serie!

9. Pyjama dag houden

Pyjama dagen zijn mijn favoriete dagen. Heerlijk heel de dag rondlopen in je pyjama, geen make-up en relax modus aan. In de kerstvakantie is dit natuurlijk ideaal om te doen. Nog beter is het om het op een doordeweekse dag te doen. Zo voelt het nog meer speciaal en cozy!

10. Picknicken in je woonkamer

Organiseer een picknick in je woonkamer. Doe net alsof je dit buiten aan het doen ben en haal alles uit de kast. Leg een leuk kleedje neer, pak je picknickmand erbij en doe een fijn muziekje aan. Oh en vergeet niet om overal dikke cozy kussens neer te leggen en je kersttrui aan te doen.

11. Zelf glühwein maken

Waarom zou je op pad gaan om gluhwein te halen, als je het ook zelf kan maken? Dat was mijn gedachte ook en ik heb een recept gevonden, waardoor je het heel makkelijk zelf kan maken!

12. Of ga kerstkoekjes bakken

Kerstkoekjes bakken in de kerstvakantie. Klinkt als een goed idee toch? Op mijn Pinterest bord heb ik een aantal recepten gepind die zeker de moeite waard zijn om te maken!

13. Puzzelen

Begin met een grote legpuzzel. Wedden dat je hier een hele tijd zoet mee bent?

14. Wandel date alleen dan met vriendinnen

In plaats van te wandelen met jezelf, is een wandeldate met vrienden ook een leuk idee. Zorg dat je wat lekkers bij je hebt en wat te drinken en maak er iets gezelligs van!

15. Ga een middagje opruimen

Oké het is niet één van de leukste dingen om te doen, maar het geeft wel een fijn gevoel. Dit doe ik zelf ook elk jaar en het is zo prettig om al die zooi die je niet meer gebruikt weg te gooien of naar een kringloop te doen. Een opgeruimd huis of kamer is ook automatisch een opgeruimd hoofd.

16. Hou een 3e kerstdag diner

Hoe leuk is het om een 3e of misschien wel 4e kerstdag diner te houden voor je vrienden? Zorg dat de tafel leuk gedekt is en tover wat lekkers op tafel.

17. Duik de keuken eens in en probeer nieuwe recepten uit

De kerstvakantie is natuurlijk ook een perfecte gelegenheid om nieuwe recepten te maken.

18. Hou een filmmarathon

De laatste tip van de 18 leuke dingen om te doen in de kerstvakantie, is een filmmarathon houden. Pak Lord of the Rings of The Hobbit erbij, of misschien ben jij meer een Harry Potter fan? Pak alle films erbij en ga een filmmarathon dag houden.

Zo, ik denk dat je met deze tips wel de kerstvakantie doorkomt!

Wat ga jij doen in de vakantie?

Share:

3 Reacties

 1. 22 december 2020 / 9:16 pm

  Simone’s gluhwein recept is hier ook een favoriet! Die gaat ik straks weer maken. Ik wil vooral even op adem komen, series inhalen en spelletjes spelen. En als het weer het toelaat een paar lange wandelingen maken.
  Tea onlangs geplaatst…How Green Were The Trips I Took This YearMy Profile

 2. 23 december 2020 / 1:24 pm

  Ik vind een pup-quiz een idee! Ik ga meteen plaatjes zoeken van allerlei pups, dan moeten mensen raden welk soort het is 😀 (Ik weet dat je pubquiz bedoelde, maar ik ben ineens wild van dit idee…)
  Weetje, het klinkt misschien raar, maar afgezien van niet naar familie kunnen zijn er geen dingen die we anders doen dit jaar. En we kunnen niet naar familie om andere redenen dan corona. Hoewel het wel meespeelt. En het is niet helemaal waar: we gaan wel naar iemand met kerst, maar niet op de manier die we in eerste instante gepland hadden.
  Maar goed. Wandele met de hond (want dan doen we sowieso elke dag 4x), bordspellen/kaartspellen, switch games, pc games, kip uit de oven maken, lekker een kerstfilm kijken (Christmas Vacation, natuurlijk) en verder gewoon af en toe een beetje lui zijn. Wijkt niet veel af van vorige jaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.