De 10×10 challenge: 10 dagen met 10 kledingstukken

De 10×10 challenge: 10 dagen met 10 kledingstukken

De 10 x 10 challenge is een uitdaging die al een langere tijd op de planning stond en eindelijk heb ik hem gedaan. Je maakt met deze challenge 10 outfits voor 10 dagen inclusief schoenen en ik kan je zeggen dat het uitzoeken daarvan nog een dingetje was, maar het is gelukt. De afgelopen 10 dagen heb ik deze challenge gedaan en vandaag in dit artikel vertel ik hoe het allemaal is gegaan en welke kledingstukken ik heb uitgekozen.

Waarom deed ik mee aan de 10 x 10 challenge?

Allereerst even credits naar Lee van de blog Style Bee. Zij is degene die deze 10×10 challenge heeft bedacht en het is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen op haar blog. De reden dat ik mee deed aan deze challenge is omdat ik inzicht wou krijgen in mijn garderobe. Soms sta ik voor mijn kast en dan heb ik het idee dat ik helemaal niks heb om aan te trekken en dat is natuurlijk de grootste onzin die er is. Juist omdat je 10 dagen met 10 kledingstukken gaat doen ga je beseffen dat je altijd wel wat hebt om aan te trekken. Degene die mij op Instagram volgen hebben de volgende items en outfits al gezien.

Mijn 10 items

10x10 challenge

De bedoeling is dat je 10 items uitkiest en het maakt niet uit wat je kiest, als het er maar 10 zijn. De volgende items deden mee in de challenge:

♻ = tweedehands

2 truien
1 rok
1 coltrui ♻
2 jurken, waarvan één tweedehands ♻
1 broek ♻
1 blazer ♻
2 paar schoenen

Ik moest en zou mijn leren blazer erin hebben omdat dit een heel fijn item is om te stijlen. Ook wou ik er een rok in, twee jurken en een broek. De coltrui was weer makkelijk om ergens onder te dragen en de truien zijn weer lekker warm. Qua schoenen heb ik lange laarzen gedaan en mijn doccies, zodat ik dit goed kon afwisselen. Zoals je kan zien heb ik het best basic gehouden met hier en daar een beetje kleur. Dit deed ik niet zozeer omdat het ‘makkelijk’ was, nee dit is echt mijn stijl en dit draag ik regelmatig.

Mijn outfits van de 10×10 challenge 

Van tevoren heb ik de outfits samengesteld om het net wat makkelijker te maken en keek ik ook wat ik op de planning had staan en wat het weer deed. Het belangrijkste voor mij was om ook kledingstukken en setjes uit te zoeken en te maken waar je goed bij kan layeren.

Dag 1

10x10

Zwarte trui, mom jeans ♻ en Dr.Martens.

Dag 2 

10x10 challenge

Zwarte trui, zwarte rok, hoge laarzen.

Dag 3

Stippeljurk Costes

Stippel jurkje, lange laarzen

Dag 4

10x10 challenge

Coltrui ♻, jurkje ♻, lange laarzen

Dag 5

10x10 challenge

Grijze trui, zwarte rok, Dr.Martens

Dag 6

10x10 challenge

Coltrui ♻, jurkje ♻, mom jeans ♻, Dr. Martens

Dag 7

Jurkje in rok

Stippel jurkje, zwarte rok, lange laarzen

Dag 8

Tweedehands

Coltrui ♻, jurkje ♻, zwarte rok, lange laarzen

Dag 9

10x10 challenge

Stippel jurkje, zwarte trui, leren blazer ♻

Dag 10

Tweedehands kleding

Grijze trui, leren blazer ♻, mom jeans ♻, Dr. Martens

Wat was mijn favoriete outfit van de 10×10 challenge?

Mijn favoriete outfit was toch wel die van dag 9. Ik droeg hier het te leuke stippel jurkje met daarover een zwarte trui. Als ‘jas’ droeg ik mijn leren blazer en ik droeg qua schoenen mijn Dr.Martens. Deze outfit draag ik regelmatig ook in andere variaties omdat het zo makkelijk te stijlen is.

Minder leuk

De outfit die ik wat minder leuk vond is die van dag 8. Het was net even teveel allemaal en daardoor voelde ik mij in deze outfit het minste op mijn gemak.

Wat heb ik geleerd?

Het hele fijne aan deze challenge was dat ik niet elke ochtend voor mijn kast stond te bedenken wat ik nu weer moest aantrekken. Doordat ik een beperkte keuze had en daar mijn outfits mee moest maken, was het zoveel makkelijker dan dat ik teveel kleding heb waar ik uit kon kiezen. Door deze challenge wil ik nog bewuster gaan kopen en niet zomaar gaan kopen omdat het tweedehands is en daarom zou het mogen. Mijn volgende stap is dat ik een seizoen lang met een capsule wardrobe wil gaan doen met ongeveer 30 a 35 items. Dat lijkt mij ook zo’n toffe uitdaging!

Ik kan het echt iedereen aanrader om de 10×10 challenge te gaan doen! Bovendien maak je ook combinaties die je wellicht nooit zou maken en daardoor krijg je weer een hele andere kijk op je kleding. Maar nu is mijn vraag:

Zou jij de 10×10 challenge willen doen?

Share:

8 Reacties

 1. 27 januari 2020 / 12:57 pm

  Wat leuk! Ik heb een jaar geleden een capsule wardrobe gedaan, waarbij je ook een seizoen doet met een bepaalde hoeveelheid kleding. Heel interessant hoe anders je gaat kijken naar je eigen kleding.
  Suzanne onlangs geplaatst…Mijn nieuwe lievelings outfitMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   28 januari 2020 / 1:37 pm

   Wat tof dat je dat hebt gedaan! Had je niet na een tijdje het idee dat je niet meer wist wat je moest aantrekken? Of ben je andere kledingstukken gaan missen?

  • byrosann
   Auteur
   29 januari 2020 / 9:46 am

   Wat leuk om te horen, dankjewel!

  • byrosann
   Auteur
   31 januari 2020 / 2:39 pm

   Ah dankjewel zo lief!

  • byrosann
   Auteur
   30 januari 2020 / 10:35 am

   Dankjewel! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.