10 tips om je relatie leuk en gezellig te houden

tips om je relatie

De afgelopen dagen en weken hoor en lees je alleen maar berichten over het Corona virus. Dat is ook begrijpelijk, want iedereen wilt wel weten wat er allemaal speelt. Toch vind ik het ook een verademing om eens wat anders te lezen en daarom ga ik er ook geen artikel aan wijden. Dit artikel over 10 tips om je relatie leuk en gezellig te houden stond al op de planning. Maar nu een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking thuis aan het werk is met zijn of haar partner, komt dit artikel vast wel van pas. 

Als je al een tijdje bij elkaar bent kan de sleur erin komen en ik ken geen enkel stel die dit nog niet of nooit heeft meegemaakt. Op een gegeven moment is het normaal allemaal en worden dingen een routine. Vooral nu er veel mensen thuis zitten vanwege het Corona virus, kan ik mij voorstellen dat de irritaties flink oplopen. Gelukkig hoef het helemaal niet zover te komen en zijn er zat dingen die je kan doen om het leuk te houden.

10 Tips om je relatie leuk en gezellig te houden 

Laat elkaar gewoon even met rust als je irritaties voelt.
Nu pas merk je dat het best wel een opgave kan zijn om 24/7 op elkaars lip te zitten. Laat elkaar lekker met rust en doe gewoon je ding. Nog beter, hou je eigen routine aan die je normaal ook zou hebben.

Blijf praten met elkaar
Of je elkaar nou veel gaat zien of een paar weken wat minder, blijf praten. Praat over van alles en nog wat en toon oprechte interesse in elkaar. Het kan zomaar zijn dat je gespreksstof wat minder gaat worden en dat is ook logisch. Je bent vaak samen en je hebt dan wat minder te vertellen, toch is het belangrijk om te blijven praten.

Probeer nieuwe recepten uit en maak ze samen
Ik ben ervan overtuigd dat samen eten of samen eten maken je relatie nog sterker maakt. Probeer nieuwe recepten uit, doe een muziekje op en als je er behoefte aan hebt, schenk een glas wijn in en maak het gezellig. Deze setting is zo gezellig, leuk en intiem en je krijgt er een gelukkig gevoel van.

Blijf knuffelen en elkaar aanraken
Intimiteit is één van de belangrijkste aspecten van een relatie. Probeer elkaar altijd te blijven aanraken en knuffels te geven, ook als je 24/7 thuis bent momenteel.

Complimenteer elkaar en spreek je liefde uit
Elkaar complimenten geven en je liefde uitspreken is net zo belangrijk als intimiteit. Het kan al snel zo normaal worden en voordat je het weet laat je het maar verslonzen. Ik ben bijna drie jaar samen met mijn vriend en nog steeds geef ik hem regelmatig complimenten en andersom ook. Het zijn maar kleine woorden, die een grote impact kunnen hebben. Zelfs nu je misschien wel vaker bij elkaar bent dan normaal, is het van belang om je liefde uit te spreken.

Hou een Netflix marathon
Tover je kamer of slaapkamer om tot een thuis bioscoop, maak wat lekkers klaar en zet een leuke serie of film op. Je kan een serie kijken zonder poespas, maar je kan er ook een feestje van maken. Net even wat meer moeite doen voor een gezellige avond is de moeite waard.

Of een spelletjesavond
Regelmatig houden wij ook een spelletjesavond. Wederom met een hapje, drankje en een leuk bordspel. Momenteel zijn wij helemaal fan van ticket to ride en dit spelen wij dan ook redelijk vaak deze dagen.

Haal herinneringen uit het verleden op
Steek wat kaarsjes aan, maak wat lekkers, schenk een drankje in en ga gewoon fijn praten met elkaar. Als je elkaar al een enige tijd kent of al enige tijd bij elkaar bent, is het leuk om wat herinneringen uit het verleden op te halen. Even proosten op die ‘goeie oude tijd’.

Organiseer een hapjes avond of ga een eigen proeverij houden
Dit staat hoog op mijn wil-ik-nog-doen-met-mijn-vriend lijstje. Verschillende speciaal biertjes halen en een eigen proeverij houden, klinkt gezellig!

Blijf respect en veel liefde hebben voor elkaar
Dit zijn rare tijden en als je hele dagen op elkaars lip zit, snap ik best dat er irritaties ontstaan. Blijf respect hebben en blijf je liefde uiten naar elkaar. Probeer te praten als je wat dwars zit en ga niet gelijk ruzie zoeken. Het is voor je partner ook niet makkelijk om opeens hele dagen thuis te zitten en je moet het toch samen zien te rooien.

Normaal zie ik mijn vriend zo’n vier keer in de week en nu met het virus is het zeven keer per week. Hij werkt en slaapt bij mij thuis en dat is heel gezellig. Toch is het weer wennen want je ziet elkaar wat meer. Deze tips om je relatie leuk te houden, pas ik zelf ook toe en dat werkt gelukkig heel goed. Nu ben ik wel benieuwd naar het volgende:

Heb jij nog fijne tips om je relatie leuk en gezellig te houden?

 

 

Share:

2 Reacties

 1. 20 maart 2020 / 9:57 am

  So far so good hier! Wij zijn nu inderdaad ook praktisch de hele tijd samen. Ticket to Ride is ook een van mijn favoriete spellen. Ik heb nu ook de uitbreiding voor Nederland, die is ook heel leuk.
  Audrey onlangs geplaatst…Recept: bramen-monchou-slofMy Profile

  • byrosann
   Auteur
   23 maart 2020 / 7:19 pm

   Oeeh de Nederlandse uitbreiding lijkt mij ook heel tof!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.