10 leuke dingen om te doen zonder dat het veel geld kost

leuke dingen om te doen zonder dat het veel geld kost

Onlangs deelde ik het bericht dat ik een huis gekocht heb met mijn vriend. Ontzettend leuk natuurlijk, alleen kost het wel veel geld allemaal. Bovendien vinden wij het ook belangrijk om samen leuke dingen te doen en dat hoeft helemaal niet zoveel geld te kosten! Ik heb 10 leuke dingen om te doen zonder dat het veel geld kost op een rijtje gezet!

Op het strand of bos een rondje lopen

Iets wat zeker valt onder leuke dingen om te doen zonder dat het veel geld kost, is een rondje lopen op het strand of in het bos. Het kost op de benzine na bijna geen geld en het is fijn om gewoon even samen een stukje te wandelen.

Ga een stukje rijden zonder doel

Dit vind ik vooral heel erg leuk. Gewoon een stuk rijden en kijken waar je uitkomt. Zo zijn mijn vriend en ik een tijdje geleden richting Utrecht gereden en op een gegeven moment kwamen we in een dure wijk uit met prachtige huizen. Dat is gewoon ontzettend leuk om te doen. En again, je bent even weg en je hebt een semi uitje. Tussendoor kan je wellicht wel ergens stoppen voor een bakje koffie of een lekkere lunch. Mogelijkheden genoeg!

En neem een picknickmand mee zodat je soms kan stoppen

Dit hadden wij dus niet zo lang geleden gedaan. Wij gingen een stuk rijden en we hadden een picknickmand mee. Op een gegeven moment hebben we ergens de auto neergezet en zijn we gewoon ergens gaan zitten op een kleed, in de zon, met lekkere hapjes en drankjes. Het was zo genieten in de natuur en van het samen zijn en ik kan het iedereen aanraden!

Bordspelletjes spelen in het park of ergens anders

Als je dan toch zin hebt om erop uit te gaan en je wilt niet dat het veel geld gaat kosten, wat ga je dan doen? Dan pak je een tas vol met spelletjes en ga je ergens in de natuur random bordspelletjes spelen. Leuk om te doen en toch iets anders dan thuis zitten.

Tijdens een heldere nacht naar de sterrenhemel kijken

Dit heb ik nog nooit gedaan, al staat het wel erg hoog op mijn wensenlijstje. Ik wil heel graag met mijn vriend tijdens een heldere nacht naar de sterrenhemel kijken. Warm drankje, of wijn erbij en genieten maar!

Huur een sloep voor een dag en ga lekker varen

Iets wat misschien wel wat geld kost is een sloep huren. Als je samen of met meer bent, dan kan je de kosten natuurlijk splitsen. Je bent hier zeker wel een dag zoet mee en het is ook nog eens heel ontspannend om te doen!

Maak een avond of nachtwandeling

Als je dit nog nooit hebt gedaan, dan raad ik je aan om dit een keer te gaan doen! Het is zo leuk om een avond of nachtwandeling te maken! Wij hebben dat een tijd terug gedaan in een bos. Dit was tevens wel georganiseerd, maar je liep wel soort alleen. Het is toch een andere beleving als je s’avonds of s’nachts een wandeling maakt.

Bezoek een aantal museums

Een musea bezoeken hoeft helemaal niet zoveel geld te kosten. Tegenwoordig heb je allerlei kortingcodes en acties, waardoor een bezoek aan een museum stukken goedkoper is. Ik vind het heel leuk om naar een museum te gaan omdat ik dol ben op geschiedenis, kunst en alles wat je kan vinden in een museum. Als je dit samen doet is het gelijk een leuk uitje! En het valt onder het rijtje leuke dingen om te doen zonder dat het veel geld kost.

Stadswandeling maken in een onbekende stad

Iets wat ook ontzettend leuk is om te doen, is een stadswandeling maken in een onbekende stad. Er zijn vast wel steden waar je nog niet echt vaak geweest ben, of alleen maar voor het shoppen. Hoe leuk is het dan om een andere kant van een stad te zien. Zo waren wij nog nooit in Alkmaar geweest en gingen we een rondje lopen door de stad. Af en toe weken we van de route af en zo zie je een hele andere kant van een stad.

Datenight @home en maak een vragenlijst met de gekste vragen voor elkaar

Een date thuis kan ontzettend leuk zijn. Haal lekkere dingen in huis, doe kaarsjes en muziek aan en geniet van de aanwezigheid van elkaar. Je zou ook allebei een vragenlijst voor elkaar kunnen maken en de gekste vragen bedenken. Zo leer je elkaar nog beter kennen en is het niet zo’n standaard avondje.

Maak zelf verschillende cocktails en probeer ze uit

Dit heb ik nog nooit gedaan en wil ik graag eens gaan doen. Het lijkt mij ontzettend leuk om samen een cocktail te maken en ze vervolgens uiteraard op te drinken. Wederom wat lekkers, muziekje en kaarsjes en genieten maar!

Zo dit zijn 10 leuke dingen om te doen die helemaal niet zoveel geld hoeven te kosten. Je kan het zo leuk maken als je zelf wilt en er eens een andere twist aan geven.

Wat is nog een leuk uitje om te doen die niet zoveel geld kost?

Share:

10 Reacties

 1. Kirsty
  8 juli 2020 / 12:00 pm

  Cocktails maken doen wij af en toe wel eens als ik er zin in heb! Vind het leuk om gewoon iets uit te proberen en dat dan te proeven. Ik maak er dan altijd nog een leuk borrel/kaasplankje bij en dan is het compleet.
  Gaan varen lijkt mij ook nog eens leuk om te doen!

  • byrosann
   Auteur
   9 juli 2020 / 2:35 pm

   En het is ook nog eens leuk om samen te doen lijkt mij! Ik ga van het weekend wat spullen kopen voor een Sex on the Beach! 😀

  • byrosann
   Auteur
   14 juli 2020 / 4:39 pm

   En dan de meest mooie foto’s maken van de natuur, heerlijk is dat!

 2. 10 juli 2020 / 2:16 pm

  Wij gaan ook lekker vaak wandelen! Meestal in de bossen. Ik kan daar ook echt van genieten! Dingen doen hoeft zeker niet altijd geld te kosten. In het weekend spelen wij ook vaak bordspellen inderdaad. Super leuk als je een hele avond zo’n spel kan spelen met z’n allen. ♡

  • byrosann
   Auteur
   14 juli 2020 / 4:38 pm

   Oh ja in de bossen wandelen is zo fijn om te doen! Ik kan ook enorm genieten van de prachtige natuur in ons kikkerlandje.

 3. 12 juli 2020 / 10:17 am

  Super leuke en handige tips!

  Kijken naar de sterrenhemel heb ik wel eens gedaan met mijn vriend in de achtertuin. Lekker de stoel onderuit en kijken, heerlijk. <3

  Liefs
  X

  • byrosann
   Auteur
   14 juli 2020 / 4:34 pm

   Nou dat lijkt mij dus ook zo leuk om te doen! Het liefste nog met zo’n vuurkorf erbij haha!

 4. 13 juli 2020 / 6:37 pm

  Qua musea, in de postcodeloterijagenda zit een (hele) goede bon voor Openluchtmuseum Arnhem. Als je elders parkeert loopt je pp voor 10.50 naar binnen en met een picknickmandje ben je dus een hele dag weg voor heel weinig. Daar kan geen museumjaarkaart tegenop.
  Wel hele goede tips ik ga eens kijken of ik bij iemand een bootje kan huren en aansluitend een mooie wandeling kan maken ergens.

  • byrosann
   Auteur
   14 juli 2020 / 4:31 pm

   Wow wat handig, dat wist ik helemaal niet! Dankjewel voor de tip! 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.